Søk
    Totalt
    Totalt
    0,-
    Varenummer:
    100

    ProB ACTIVATOR

    prob activator
    Varenavn2:
    30 kaps
    Enhet:
    stk
    Lager:
    På lager
    Pris NOK:
    280,-
     
    Legg i handlekurv
    Beskrivelse:

     ProB ACTIVATOR

    Kosttilskuddet bør ikke brukes som en erstatning for et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil. 
    Et sunt, variert og balansert kosthold dekker normalt behovet for vitaminer og mineraler

     

    HVA GIR PROB ACTIVATOR FERMENTED FOOD DEG?

    • Den gir deg vitale næringsstoffer fra hel, naturlig levende mat til å nære kroppens celler på en daglig basis
    • Den gir deg en potent blanding av næringsstoffer fra over 70 forskjellige plantebaserte ingredienser i ett produkt
    • Prob Activator bruker en fermenteringsmetode basert på gamle japanske tradisjoner kombinert med moderne teknologi. I tillegg til å ta vare på de opprinnelige næringsstoffene, lages det en rekke nye næringsstoffer under fermenteringen.
    • Alle næringsstoffene er nedbrutte ved fermentering og absorberes raskt i kroppen.
    • Prebiotika gir føde til din tarmflora.

     

     

    HVORFOR BRYR VI OSS SÅ MYE OM MIKROBIOTAEN VÅR?

    -          Vi har rundt 1000 billioner av dem i tarmen vår. Det kan finnes så mye som 4000 forskjellige arter av dem. I løpet av levetiden din vil du være vert for en vekt fra bakterier tilsvarende fem afrikanske elefanter. Huden din er dekket av dem, bare fingerspissen din har titalls av millioner bakterier.

    -          I antall så har vi 10 ganger flere bakterier enn celler i kroppen. Det betyr at vi er 90% bakterier og 10% menneske.

    -          I alt har mikrobene våre rundt 4,4 millioner gener. Disse genene samarbeider med kroppens egne 21000 gener med å operere kroppen. Dette betyr at opptil 99,5% av våre gener tilhører floraen vår.

    -          Både i antall celler og i genetikk er våre bakterier overlegent i overtall.

    -          Sammensetningen av tarmens mikrobiota er unik for hvert enkelt individ, akkurat som våre fingeravtrykk.

    -          Selv om hver av oss har en unik bakterieflora, oppfyller den alltid de samme fysiologiske funksjoner, med direkte innvirkning på vår helse

    -          En sunn tarm og en god tarmfunksjon er et direkte resultat av bakterier i tarmen din.

     

    Derfor har vi en god grunn til å ta vare på vår bakterieflora.

    Hva er mikrobiota/tarmflora? Hvilken funksjon har den?

    Tarm mikrobiota er det komplekse samfunnet av mikroorganismer som lever i fordøyelseskanalen til mennesker og andre dyr.

    Selv om det forskes enormt mye på området, så vet vi fortsatt bare en liten del om hva de forskjellige artene gjør. Vi har et mangfold av arter, som har forskjellige oppgaver i kroppen.

     

    Noen av de funksjonene vi vet om i dag:

    -          De fordøyer visse matvarer som magesekken og tynntarmen ikke har vært i stand til å fordøye.

    -          De produserer enkelte vitaminer (B og K).

    -          De er med på å bekjempe aggresjon fra andre mikroorganismer, og vedlikeholder helheten av tarmslimhinnen.

    -          De er vår kropps første forsvarslinje mot alle potensielt skadelige mikroorganismer som du inhalerer eller inntar.

    -          De utfører en barriereeffekt. De beskytter tarmveggens integritet.

    -          Mikrobiotaen spiller en viktig rolle i våre liv, og for hvordan kroppen vår fungerer.

    -          De bidrar til å fordøye maten ned til en form som kan tas opp i blodet.

    -          De produserer en rekke kortkjedete fettsyrer (organiske syrer) som er svært viktige energikilder til cellene i tarmveggen, blant annet.

    -          De produserer en lang rekke andre næringsstoffer.

    -          De hjelper med å absorbere mineraler, som jern, kalk og magnesium.

    -          De produserer enzymer som kroppen selv ikke lager, som vi trenger til å fordøye en del karbohydrater.

    -          Holder en riktig pH i tarmen.

    -          De er en svært viktig del av immunforsvaret og en støtte til immunforsvaret.

    -          De er med på å fjerne giftstoffer.

    -          De kan hjelpe deg å regulere vekten din.

    -          De er en del av psyken din og kommuniserer med nervesystemet ditt.

    -          De inneholder størstedelen av ditt genmateriale.

     

    Vår mikrobiota er en del av oss. Derfor må vi ta vare på vår originale mikrobiota ved å gi den de riktige næringsstoffene, og ikke bytte dem ut med eksterne bakterier.

    Hva er symbiose, og hvorfor er dette viktig for oss?

    Symbiose refererer til et nært og langvarig samspill mellom organismer av forskjellige arter, hvor artene har gjensidige fordeler av hverandre og hvor samlivet er meget intimt.

    Vår tarmkanal gir opphold til både gunstige og potensielt patogene mikroorganismer. Vi sier at vi har en symbiose når floraen er i balanse. Ubalanser i sammensetningen av bakteriell mikrobiota, kalles dysbiose.

    Når vi har en god balanse, symbiose, vil en del av de patogene bakteriene være med på et symbiotisk samarbeid som er til fordel for resten av floraen og for verten.

    Det hevdes at forholdet mellom gode og dårlige bakterier bør ligge på rundt 85% - 15%.

     

    HVORDAN KORRIGERER MAN EN UBALANSE I FLORAEN?

    Vi har en filosofi. Vi stiller alltid spørsmålet: Hva er årsaken til problemet?         

    Vi tror at oftest kan problemet løses ved å jobbe med årsaken.

     

    Hva kan skade miljøet i tarmen og skape en ubalanse i floraen?

    -          Et dårlig kosthold. Et næringsfattig kosthold med mangel på fiber gjør at de dårlige bakterier og sopp får overtaket i tarmen, og fører til et skadet økosystem.

    -          Høyt inntak av sukker og raffinerte karbohydrater.

    -          Høyt inntak av betennelsesfremmende mat.

    -          Vi spiser mat som er «beskyttet mot bakterier» med konserveringsmidler for å gi lengere holdbarhet i hylla.

    -          Klor i drikkevannet kan skade floraen.

    -          Overbelastning av toksiner, tungmetaller, muggsoppgifter, forurensninger.

    -          Kronisk stress kan skade nervesystemet i tarmen, skade slimhinnen, skaper en lekk tarm og endrer bakteriefloraen i tarmen.

     

    For å komme tilbake til en symbiose i tarmen, der samspillet mellom alle de forskjellige bakteriestammer skal harmoneres, må vi ta den møysommelige jobben med å bygge opp miljøet i tarmen på nytt.

    Husk at vi deler maten vi spiser med melkesyrebakteriene. Enten vil maten vår fremme vekst av gode bakterier, eller så vil den hemme den.

     

    Når de gode bakteriene er i flertall, kan de utføre sine oppgaver på en mere effektiv måte. Du vil dermed få mere energi, du kan regulere vekten bedre, helsen blir bedre. En god flora minsker risikoen for sykdommer og helsemessige plager.

    Når tarmen din er i symbiose, jobber kroppen mer effektivt med å eliminere toksiner og avfallsstoffer. Samtidig så blir kroppen flinkere til å absorbere, samt produsere næringsstoffer som er essensielle for et sunt liv.

    Hvis du er opptatt av en god tarmhelse, er det viktig å forstå den kritiske rollen prebiotika og melkesyrebakteriene har for å regulere en sunn tarmfunksjon.

    Vet du at når tarmen fungerer på sitt beste, så har du mer energi, du går ned i vekt helt naturlig og hudkvaliteten forbedres?

     

    ProB Activator støtter det interne livet i tarmen. Den kurerer på ingen måte sykdommer.

      

    En god helse begynner med en god tarmflora. En god flora avhenger av et godt miljø i tarmen. Et godt miljø avhenger av mater vi spiser. Fermentert mat er med på å skape et godt miljø og gi næring til vår flora. Hvis vi passer på den verdifulle floraen vår, vil den passe på oss, og være med på å gi oss en god helse.

     

    ER PROB ACTIVATOR PROBIOTIKA?

    Nei, dette er ikke et probiotisk produkt. Det brukes riktig nok 15 forskjellige stammer med melkesyrebakterier til å fermentere produktet, men ved avslutningen av den 3,5 års lange fermenteringsperioden er det relativt få bakterier igjen i produktet. Disse stammene er nøye utvalgt i forhold til deres effekt på fermentering av produktet, ikke for å erstatte våre egne bakterier.

    Mens ideen med Probiotika er å erstatte eller å øke antallet probiotiske bakterier i tarmen ved å tilføre fremmede bakterier, animale eller humane, så er ideen med ProB Activator å aktivisere våre egne bakterier, ved å opprettholde et fordelaktig miljø i tarmen og nære våre bakterier. ProB Activator har en prebiotisk funksjon, det er nemlig mat for floraen.

    Det finnes ingen probiotika på markedet som kan kopiere din unike flora. Mens det nok kan finnes mange gode kortvarige effekter av en del probiotiske produkter på markedet, er dette neppe veien å gå for å gjenskape en symbiose mellom alle de stammene vi har i utgangspunktet. Derimot, tror vi at et sunt kosthold bestående av prebiotika, fermentert mat og tilstrekkelig fiber er løsningen for å opprettholde et godt miljø i tarmen, som igjen skaper trivsel for floraen.

    Det finnes udiskutabelt mye forskning på hvilken effekt og betydning vår egen flora har på vår helse. Derimot er det lite forskning som underbygger effekten til de spesifikke probiotiske tilskudd som tilbys, samt svært lite forskning på hva den langsiktige effekten av å erstatte vår egen flora med eksterne bakterier.

     

    HVORFOR BRUKER PROB ACTIVATOR FERMENTERING?

    Den plantebaserte ProB Activator bruker over 70 nøye utvalgte ingredienser, som er rike på fytokjemikalier og fremstilt ved hjelp av naturlig fermentering. Fermentering er naturens egen måte å bevare mat på og er også en tradisjonell måte å fremheve smaken på maten.

    Fermentering har en betydelig effekt på ingrediensene i ProB Activator:

    -          Den tar vare på de originale fytokjemikaliene fra plantene, noe som vanligvis ødelegges ved vanlig foredling av mat.

    -          Den konsentrerer de vitale næringsstoffene.

    -          Den gjør næringsstoffene mer biotilgjengelige.

    -          Den skaper mange nye næringsstoffer man ikke får fra vanlig mat.

    -          Den virker som en potent prebiotika og nærer vår flora.

     

    Nøkkelen til en god helse er i dine tarmer.

    Din egen kropp fermenterer mat i tarmen din, sånn at kan trekke ut næringsstoffene fra den. Selv om du ikke tenker på det på den måten, så fermenterer du mat hver dag. Faktisk, så er fermentering en av de viktigste måtene å skaffe seg næring på.

     

    HVA ER PREBIOTIKA?

    Prebiotika er mat som nærer melkesyrebakteriene.

    Sammensetningen av ingredienser brukt i ProB Activator, som grønnsaker, frukter, sopper og urter blir til mat som nærer de vennlige bakteriene i tarmene og støtter deres vekst.

    Prebiotika er mat ingredienser som er viktige og fordelaktige for oss, da de stimulerer veksten og aktiviteten til bakterier i kolon. De gjør dette ved å tjene som "mat" for tarm-vennlige bakterier.

     

     «Gjør mikrofloraen sunnere med fermentert mat»

     

    HVORFOR ER GOD FORDØYELSE VIKTIG FOR TRENING?

    God nedbrytning av mat og godt opptak av næringsstoffer er viktig for å skape energi i kroppen.

    Proteiner må omdannes til proteiner for å kunne tas opp i kroppen og bygge muskler. Mangel på aminosyrer, gjør at vi svekker vår egen muskulatur og bryter den ned. Mengde proteiner inntatt, er ikke så viktig som mengde aminosyrer som tas opp i kroppen.

    Generell god tarmfunksjon påvirker din yteevne, utholdenhet og evne til å hente deg inn igjen etter hver treningsøkt.

     

    HVORDAN PÅVIRKER TARMEN VEKTEN VÅR?

    Det er bevist at tarmfloraen har direkte innvirkning på hvordan fett brukes i kroppen vår.

    Slanke mennesker har andre bakterier enn overvektige.

    Tarmens tilstand påvirker hvordan vår mat enten brukes som energi eller lagres som fett.

    En lekk tarm kan slippe over ufullstendig nedbrutte næringsstoffer, tarmmikrober og toksiner som skaper inflammasjoner, som igjen fører til fedme.

     

    HVORDAN PÅVIRKER FLORAEN HUDEN VÅR?

    Det er neppe noen ting som har større innflytelse på vår hud eller helse enn vår mikrobiota. Den dekker alle slimhinner i kroppen og hele vår hud. Vår flora beskytter vår hud både utvendig og innvendig, og ikke minst, den påvirker hvor raskt vi eldes.

    Det er bevist at hudproblemer har sammenheng med problemer i tarmen.

    Huden reflekterer vår egen helsetilstand.

    Huden er et utskillingsorgan. Vi skiller ut toksiner og avfallsstoffer gjennom huden. Hvis en lekk tarm slipper ut mye toksiner til kroppen kan dette påvirke huden.

    En fin hud avhenger av regelmessig tilgang på sunne næringsstoffer. Dette avhenger at tarmen gjør jobben sin.

    En velfungerende tarm har en svært positiv innvirkning på hudkvaliteten.

     

     

     

    Leverandørbeskrivelse:

    RÅSTOFFER BRUKT FOR Å LAGE PROB ACTIVATOR

    Agurk

     

    Akebi

    Appelsin

    Asparges

    Auberginer

    Bitter melon

    Bjørnebær

    Blæretang

    Blåbær

    Bringebær

    Brokkoli

    Brun ris

    Brunt sukker

    Burmesisk rosentre

    Cherry Chilli Pepper

    Cherry Silverberry

    Drue

    Eple

    Fersken

    Fiken

    Gresskar

    Grønnbanan

    Grønnkål

    Gulrot

    Gurkemeie

    Ingefær

    Japansk fjellginseng

    Japansk ingefær

    Japansk Mallotus

    Japansk persille

    Japansk reddik

    Japansk tar

    Jews Ear Fungus

    Jews mallow

    Jordbær

    Kakao

    Kinesisk Bayberry

    Kinesisk kål

    Kiwi

    Kjerringrokk

    Kumquat

    Kombu rot

    Kombu

    Kål

    Lime

    Loquat blad

    Lotusrot

    Lucid Ganoderma

    Maitake sopp

    Mandarin

    Mitsuba

    Oligosaccharide

    Persille

    Persimmon

    Plomme

    Prunus mume

    Pære

    Riskli

    Ryps

    Selleri

    Shiitake sopp

    Sitron

    Soyabønner
    Spinat

    Storborre

    Stripet bambus

    Søt mais

    Tomat

    Unge blad av bygg

    Vill slyngplante 
    Vinter jordbær

    Wakame

    Åkerkål

     

    Alle ingredienser er plantebaserte, og er fri for GMO, melkeprodukter og gluten.

     

    Melkesyrebakterier brukt i fermenteringen av ProB Activator:

    Det er brukt 10 arter med 15 stammer av melkesyrebakterier. Disse stammene er valgt av vår rådgiver Prof. Dr. Miyamoto som er spesialist på melkesyrebakterier.

    1.    Lactobacillus brevis    

    2.    Lactobacillus brevis    

    3.    Lactobacillus casei

    4.    Lactobacillus curvatus

    5.    Lactobacillus paracasei    

    6.    Lactobacillus paracasei

    7.    Lactobacillus pentosus

    8.    Lactobacillus plantarum   

    9.    Lactobacillus plantarum   

    10.  Lactococcus lactis

    11.  Lactococcus lactis                

    12.  Leuconostoc mesenteroides

    13.  Leuconostoc mesenteroides        

    14.  Pediococcus acidilactici

    15.  Pediococcus pentosaceus

     

    Bruk: 3 kapsler daglig.

     

    HVEM PRODUSERER PROB ACTIVATOR?

    FUNCTIONAL FOOD CREATION RESEARCH INSTITUTE, OKAYAMA, JAPAN

    FFC er produsenten av ProB Activator. De ble etablert i 2001 som produsent av fermenterte planteekstrakter. Som forskningsinstitutt har de et nært samarbeid med forskere på flere universiteter.

    Samarbeidende forskningsinstitutter:

    Okayama University (Okayama, Japan)
    - Institute of Plant Science and Resources, Okayama University

    Sonoda Women’s University (Hyogo, Japan)

    Universiti Putra Malaysia (Selangor, Malaysia

     

    Rådgiver for FFC

    Professor. Taku Miyamoto

    Emeritus professor , OKAYAMA University

    Dean of Food Culture, Kurashiki Sakuyo University 

    2015 - Present     Dean of Food Culture, Kurashiki Sakuyo University

    1998 - 2015          Professor, Faculty of Agriculture, Okayama University

    Main Research Subject: Microbiota in traditional fermented milks of the world and functional applications of lactic acid bacterial isolates in food safety and health benefits

    1991 - 1998         Associate Professor, Okayama University

    1978 - 1991         Okayama University

     

    SIKKERHETS OG KONTROLLSYSTEMER

    Produksjon utføres med farmasøytisk produksjonsteknologi ved topp moderne GMP-sertifiserte fabrikker. 

     

     

    Video:


    Her kan du se hvordan ProB ACTIVATOR blir fermentert og laget til ferdig produkt.
     
    Send på e-post

    KONTAKT OSS

    BETALING